 
                			                        					
                					                					
                					Heřmánek květ 50g  (k dispozici také v nálevových sáčcích)
Hloh plod 100g
Hluchavka květ 20g
Hořec kořen 50g
Chaluha bublinatá  100g
Chmel šištice (žatecký) 30g
Chrpa květ se zákrovem 30g
---------------------------------------------------------------------
Postup přípravy bylinného čaje 
	1/ Nálev (květy, natě, listy)
	1 lžička až 1 polévková lžíce byliny se přelije vroucí vodou (cca 250 ml), za občasného promíchání se nechá 
	5-15 minut louhovat a poté se výluh scedí.
	2/ Odvar ( kořeny, plody, kůra)
	1 polévková lžíce byliny se zalije studenou vodou, rychle zahřeje až k bodu varu, po dobu dalších většinou 10 minut 
	se udržuje ve stavu mírného varu. Poté se zakrytý odvar nechá dalších cca15 minut v klidu odstát (mimo zdroj tepla). 
	Nakonec se odvar scedí.
	Doporučení: odvary bylin je vhodné vařit ve skleněných konvicích.